Ο όμιλος μας » Το Σύστημα Παραγωγής της Toyota
Share:

Οφέλη του Συστήματος Παραγωγής Toyota (TPS) για τον οργανισμό σας 

Το Σύστημα Παραγωγής Toyota ενδυναμώνει τα μέλη της ομάδας ώστε να βελτιστοποιήσουν την ποιότητα βελτιώνοντας συνεχώς τις διαδικασίες και απαλείφοντας οποιασδήποτε μορφής σπατάλη φυσικών, ανθρώπινων και εταιρικών πόρων. Το Σύστημα Παραγωγής Toyota επηρεάζει κάθε πτυχή του οργανισμού της Toyota και περιλαμβάνει ένα κοινό σετ αξιών, γνώσης και διαδικασιών. Εμπιστεύεται καλά προσδιορισμένες ευθύνες στους υπαλλήλους σε κάθε βήμα παραγωγής και ενθαρρύνει τα μέλη της ομάδας να αγωνιστούν για μία γενικότερη βελτίωση.
 
Ως αποτέλεσμα, το Σύστημα Παραγωγής Toyota προσφέρει τα κάτωθι βασικά οφέλη: 

  • Ποιότητα, εγγενή στα προϊόντα Toyota 
  • Τα κόστη διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο λόγω της καλής απόδοσης των επενδύσεων  
  • Έγκαιρη Παράδοση στο αναμενόμενο επίπεδο, επιτρέποντας στους πελάτες της Toyota να σχεδιάσουν και να διατηρήσουν με επιτυχία τον τρόπο λειτουργίας τους 
  • Περιβαλλοντικές ανησυχίες, κοινές για την Toyota και τους πελάτες της, από την κατασκευή ως την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος
  • Η ασφάλεια αποτελεί συνεχή προβληματισμό για την Toyota τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τους πελάτες της

Το Σύστημα Παραγωγής Toyota εκπληρώνει αποτελεσματικά και εγκαίρως τις απαιτήσεις των πελατών συνδέοντας την παραγωγή με τις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς. Η παραγωγή προϊόντων τη στιγμή που χρειάζεται (Just-in-time) βασίζεται σε καλά ρυθμισμένες διαδικασίες κατά τη συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας μόνο τις ποσότητες των ειδών που απαιτούνται και μόνο όταν χρειάζονται.

Φανταστείτε μία διαδικασία σχεδιασμένη να παράγει έξι διαφορετικούς τύπους προϊόντων όταν η συνολική εβδομαδιαία ζήτηση για την γκάμα των προϊόντων αυξομειώνεται κατά 25% και το ημερήσιο σύνολο των τύπων των προϊόντων αλλάζει συνεχώς.

play the just-in-time video