Ο όμιλος μας » Ασφαλέστεροι μαζί
Share:

Η συνεχής δέσμευση της Toyota Material Handling για υγεία και ασφάλεια  

Η υγεία και η ασφάλεια βρίσκονται στο κέντρο της μακροχρόνιας δέσμευσης της Toyota Material Handling Europe ως αξιόπιστος επιχειρηματικός συνεργάτης και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας. Με την Toyota Material Handling Europe, οι πελάτες, οι εργαζόμενοι, οι μέτοχοι, οι συνέταιροι, οι επιχειρηματικοί συνεργάτες και η παγκόσμια κοινότητα είναι ασφαλέστεροι μαζί.

Ασφαλέστεροι μαζί στα εργοστάσιά μας

Η Toyota Material Handling προσπαθεί αδιάκοπα να βελτιώσει το περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό της. Και τα τρία εργοστάσια κατασκευής της TMHE (Ancenis, Bologna και Mjölby) είναι πιστοποιημένα κατά OHSAS 18001. Αυτή η «Σειρά αξιολόγησης υγείας και ασφάλειας στην εργασία για συστήματα υγείας και διαχείρισης» βοηθά τις εταιρείες στον έλεγχο των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια.

Στις εσωτερικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια περιλαμβάνεται η εφαρμογή του μοντέλου «Dojo» για την ασφάλεια («dojo» σημαίνει «σχολείο» στα Ιαπωνικά) σε καθένα από τα τρία εργοστάσια. Περισσότεροι από 2.250 εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση των κινδύνων, την ασφαλή χρήση των εξοπλισμών και το χειρισμό επικίνδυνων προϊόντων.

Χάρη στο μοναδικό Toyota Production System (TPS), η Toyota Material Handling παράγει μόνο ό,τι χρειάζεται και όταν χρειάζεται, εξαλείφοντας τις κοπιώδεις και περιττές προσπάθειες.

Ασφαλέστεροι μαζί σε συνεργασία με τον EU-OSHA

Έχουμε μια μεγάλη παράδοση στην ασφάλεια και πιστεύουμε ότι το να μοιραζόμαστε τις επιτυχείς μας μεθόδους για την πρόληψη των κινδύνων είναι υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, όπου κι αν βρίσκονται, και τις οικογένειές τους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμμετέχουμε ενεργά σε εκστρατείες μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) και άλλους αφοσιωμένους εταίρους. Κάθε δύο χρόνια, ο EU-OSHA διοργανώνει μια διαφορετική θεματική ενότητα σχετικά με την ασφάλεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγιείς χώροι εργασίας». Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του EU-OSHA.

Η Toyota Material Handling Europe είναι επίσημος εταίρος του EU-OSHA στην εκστρατεία 2012-2013 «Πρόληψη κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων» (τόσο της ηγεσίας όσο και των εργαζόμενων).
«Η συνεργασία της Toyota Material Handling Europe με τον EU-OSHA και άλλες αφοσιωμένες εταιρείες στο σκοπό αυτό έχει ήδη δώσει καρπούς και έχει αποδείξει ότι είμαστε ασφαλέστεροι όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί. Ο EU-OSHA ανυπομονεί να επεκτείνει αυτήν την πολύτιμη συνεργασία σε υποστήριξη της τρέχουσας εκστρατείας μας και να μοιραστεί τις πρωτοβουλίες και τις καινοτομίες μας με άλλους, ώστε να γίνουν οι ευρωπαϊκοί χώροι εργασίας πιο ασφαλείς, πιο υγιείς και πιο παραγωγικοί», δήλωσε ο Andrew Smith, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Προώθησης του EU-OSHA.

Σκοπός αυτής της νέας πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της ασφάλειας είναι η ενθάρρυνση της ηγεσίας, του εργατικού δυναμικού και των αντιπροσώπων ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση και στη μείωση των κινδύνων.
Η Toyota Material Handling Europe συνεργάστηκε επίσης με τον EU-OSHA στην εκστρατεία 2010-2011 «Ασφαλής συντήρηση». Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την Επιτυχή εκστρατεία για την ασφάλεια με τον EU-OSHA.

Ασφαλέστεροι μαζί με τους τεχνικούς service μας

Στην Toyota Material Handling, η υγεία και η ασφάλεια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας καθημερινά. Στο δίκτυο της Toyota Material Handling Europe, 4.000 τεχνικοί service με υψηλή κατάρτιση πραγματοποιούν 3,5 εκατομμύρια επισκέψεις service/συντήρησης ετησίως. Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος τεχνικών service (STEP), παρέχουμε πρωτοποριακή εκπαίδευση για την ασφάλεια στους τεχνικούς service μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.
Χάρη στους επαγγελματίες μας, οι πελάτες μας και οι εργαζόμενοί τους απολαμβάνουν τα οφέλη της ασφαλούς διαχείρισης υλικών. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνικών service (STEP).

Ασφαλέστεροι μαζί με τα προϊόντα και τις λύσεις μας

Το Toyota SAS (Σύστημα ενεργής ευστάθειας) και η ανακλινόμενη καμπίνα BT Reflex αποτελούν επίσης ένδειξη της ανησυχίας της εταιρείας για ασφαλείς διαδικασίες. Πέρσι, η Toyota Material Handling Europe έδωσε την ευκαιρία σε επισκέπτες της CeMAT, της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης intralogistics στη βιομηχανία, να δοκιμάσουν τον προσομοιωτή οδήγησης Toyota Tonero και να βιώσουν οι ίδιοι τις προκλήσεις της διαχείρισης υλικών σχετικά με την ασφάλεια.
Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας στις αποθήκες, η Toyota Material Handling Europe δημιούργησε το SpotMe, ένα μοναδικό σύστημα προειδοποίησης που ανιχνεύει την παρουσία περονοφόρων ανυψωτικών και πεζών σε διασταυρώσεις, τους προειδοποιεί και βοηθά, με τον τρόπο αυτό, στην αποφυγή προσκρούσεων.